Szikra hétvége – Halálon innen és túl

Az elmúlt hetekben a Facebook közösségi oldalon görgetve és a Pulzus rádiót hallgatva Kárpátalja fiataljai több ízben értesülhettek a soron következő Szikra hétvégéről. A Tóháti alapszervezet a Halálon innen és túl szlogenben fogalmazta meg az alkalom témáját. Az Atya hívása, a téma érdekessége, és a kellemes Szikra-emlékek több mint száz fiatalt hoztak el Balazsérra április 22-24. között.

Pénteken az alapszervezet elnöke, Keresztyén Károly köszöntötte áhítatában a jelenlévőket. Az esti evangelizációkat és a főelőadást Veres Péter gávai lelkipásztor tartotta. Igehirdetésein keresztül közelebb hozta a résztvevőkhöz a halál rejtélyes motívumát, a földi élet és amennyei élet közti különbségeket. Elmondása szerint az élet már akkor elkezdődött, mikor az Isten elkezdte tervezni az embert. A második újjászületésre hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy elszakadhassanak a kárhozattól. Az esti programban kiscsoportokra osztva előbb játékos, majd elmélyült beszélgetésen keresztül ismerhette meg egymást a társaság.

A szombat reggelt választott stílusú áhítatokkal kezdhették a táborozók. Úgy az igéken, énekeken, verseken, akára videón keresztül a földi életről, s annak a halál utáni élettel való egyensúlyáról hallhattunk. „Meg kell születnünk kétszer, hogy csak egyszer tapasztaljuk a halált.” – hangzottak a már említett előadó szavai az előadásban. Az ezzel kapcsolatos gondolatainkat a kiscsoportokban vitathattuk meg. A délutáni szervezett szabadidő sok különleges programot biztosított a táborozók számára, melyekben lehetőség nyílott játékokra, éneklésre és spontán beszélgetésekre is. A hétvége következő programja egy mesefeldolgozás volt. Mindegyik csoport egy adott stílusban írta újra a sokak által ismert Répamesét, és ezeknek az előadása számos felejthetetlen, nevetéssel teli pillanatot idézett elő.

A lélekre ható evangelizáció után az esti program ugyancsak a megszabott témát követte. A jelenlévők színházi előadásmódban hallgathattak meg néhány fiktív élettörténetet, amelyek a halál árnyékának völgyében járták és vagy feladással, vagy Jézusban megtalált új élettel végződtek. A megindult nézők a mély és túlra tekintő gondolataikat kiscsoportokban osztották meg egymással.

Vasárnap reggel Keresztyén Károly bocsátotta igei üzenettel útra a jelenlévőket, mintegy keretet képezve a hétvége igei alkalmainak. A szervezők médiapartnere a Pulzus Rádió volt, támogatója a Bethlen Gábor Alap.

Isten áldja az alapszervezet munkáját!

Képek IDE kattintva!

Az elhangzott előadások IDE kattintva!

Baranyi Eszter