Maradj talpon hétvége

 Betelt az idő, és elközelített már az Isten országa!
2016 április 1-3. között megrendezésre került a VII. Maradj talpon hétvége, aminek a Péterfalvi Református Líceum adott otthont. A hétvége ezúttal a „Benne vagy?”címet kapta. A TiBorKA (Tisza-Borzsa közi KRISZ Alapszervezet) tagjai már péntek délután tárt karokkal várták a hétvégére érkező fiatalokat.

A hétvégén több mint 80 fiatal vett részt, akiket megérkezésük után várt a regisztráció, szobák kiválasztása és a finom vacsora. Miután ezeket elvégeztük kezdődhetett az érdekesebb rész.A hétvégét Seres János lelkipásztor nyitotta áhítatával. Ezek után pedig élménypedagógiásismerkedős játékokkal és igehúzós csoportbeszélgetéssel telt az este.

A fiatalok másnap reggel izgalmas reggeli tornával kezdhették a napot, ami felébresztette a társaságot, így mindenki éberen és frissen hallgathatta Lőrincz Attila nevetlenfalui lelkész áhítatát.A dicsőítés egyszerűen csodálatos volt, olyan jó volt látni a fiatalokat, tiszta szívből, elmélyülten énekelni J. A délelőtt folyamán Homoki Tibor fertősalmási lelkész látogatott el közénk. Előadásában hallhattunk arról, hogy tapasztalhatjuk meg már itt a Földön az Isten országát.  A délutáni szervezett szabadidő sok különleges programot biztosított a jelenlévők számára: teremfoci, Pokol vs. Mennyország szoba, különböző társasjátékok és ismerkedési lehetőségek. Nagy Szabolcs guti lelkipásztor a délutáni előadásában arra hívta fel a figyelmünket, hogy miután a keskeny útra léptünk nem elég egy helyben maradnunk, hanem ideje felkelnünk és gyümölcsöt teremnünk.

Szombat este folyamán ifj. Pocsai Sándor csongori lelkész evangelizált, aki az idő fontosságáról beszélt nekünk. Érdekes és tanulságos volt hallgatni a tapasztalatait arról, hogy nem mindegy kivel és hogyan töltjük az időnket, életünket.

Az este hangulatosteaesttel és imasétával telt. Vasárnap reggel miután mindenki összecsomagolt a hétvégét Sütő Norbert, a TiBorKA elnöke zárta egy rövid áhítattal.

Egy 18-23 év közötti fiú ezt írta a kiértékelésben: „Ismét megtaláltam a helyes utat Istenhez mert eltévelyedtem de úgy érzem ismét sikerült a helyes útra találnom és ő vele folytatom ezt az utat tovább 🙂

14-17 év közötti lány, akinek az ezelső hétvégéje volt, így értékelt: “Átgondoltam az eddigi életem.Minden gondom, bajom, vétkem…. Mindent. Ez nagyon jó érzés volt, mivel hatalmas lelki válságban vagyok. Féltem, hogy egyedül maradok, hogy Isten elhagy, hogy nem kegyelmez meg már nekem. De rengeteget imádkoztam, és úgy érzem, az Úr meghallgatott. Hiszem, hogy eljutott hozzá a könyörgésem, és ez hatalmas megnyugvás számomra. Szükségem van Istenre, Jézusra, a Szent Lélekre, most és mindörökké, míg élek. Úgy érzem, végre nekem is sikerült megtérnem vagy legalábbis a megtérés felé hatalmas lépést tennem. ”

Mindenért Istené legyen a dicsőség!

Képek IDE kattintva!

Bíró Alexandra