Tóháti konfis hétvége

Az Úrért indultak a tóháti konfirmandusok

Ha bárki eddig nem tudta volna a ritmust, a tóháti konfirmandus hétvégén biztos megtanulta – két ütés a térden, majd egy a tenyéren.  Ez volt a hétvége himnuszának alapüteme és a mi lendületünk is, hiszen az Úrért indultunk több mint száz húszan. Március 18-20. között konfirmandusok hétvégéztek a balazséri Béthel Központban a KRISZ tóháti munkatársainak szervezésében.

Barta Ferenc köszöntötte a jelenlévőket nyitó áhítatában, aztán Nagy Szabolcs evangelizált.Dánielről és három barátjáról szólt az ige azon az estén, akik nem voltak hajlandók a király étkéből enni, hanem kockáztattak és hitükkel győztek. Később a sorra kerülő versenyen a konfirmandusok megmérettettek KRISZ ismeretben, logikájukban és tippelési képességükben is.

A másnap reggel kiscsoportos áhítatokkal kezdődött, ahol az előző este összeedződött csoportok együtt igével indíthatták a napot. Az ezt követő előadásban Keresztény Károly hangsúlyozta a harc vállalásának kikerülhetetlenségét, s az ezzel kapcsolatos megjegyzéseket később csoportbeszélgetésben gondolhattuk tovább.  A játékokban és sportokban gazdag szabadidő után a konfirmandusok a művészet öt bázisán haladhattak végig. Ennek során többek között szoborcsoportot alkottak, zenét komponáltak puszta kezükkel és hangjukkal, illetve megszabott keretek között mesét is írtak. Kreativitásukat csillogtathatták meg ezután egy pálya építése közben, ami kislabda gurítására funkcionált és kizárólag papírból készült. Az evangelizáción újra szólt és hívogatott az Úr a helyes út megválasztását illetőleg. Az est további részében egy élő novelláskötetet hallgattak végig a fiatalok,ami néhány tóháti munkatárs személyes történetét fogta csokorba.

Az utolsó nap reggelén Jakab Attila indította útjukra a konfirmandusokat hangsúlyozva, hogy itt az ideje elindulni, visszamenni és megmaradni.

Isten áldása kísérje továbbra is a szervezők munkáját!

Baranyi Eszter