VII. Tóháti Keresztyén Bál

Tele van a föld az Úr szeretetével – VII. Tóháti Keresztyén Bál

Minden egyes tóháti ifi télidénye izgalommal teli, mivel ez idő alatt készülnek el a produkcióval, amit rendszerint a Keresztyén Bálon adnak elő. Idén a bemutatásra február 20-án kerülhetett sor Papiban, ezen a hetedikként megrendezendő népszerű ifjúsági alkalmon.

Már az előcsarnokban hallottuk a hangoló zenét, láttuk a szervezők invitáló mosolyát, és kiválasztottuk az egyik szimpatikus sort a sok egyforma közül. Alig tíz perc múlva már egy üres sort sem lehetett találni, hisz kétszáz kíváncsi szempár szegeződött az alkalom házigazdáira.

A KRISZ himnusz eléneklése után a papi gyülekezet lelkipásztora, Szeghljánik Péter szolgált közöttünk. „Az Úr szeretetével tele van a föld” – helyezte a szívünkre a lelkész a 33. Zsoltár igéjét azt kívánva, hogy ez a szeretet töltse be a mi szívünket is. Ezután Nagy Béla, a KRE főgondnoka fejezte ki az Istent szerető fiatalságban látott reménységét, ami az áldott jövő biztosítéka lehet számunkra. Hangsúlyozta az összetartozás és az együttműködés fontosságát, ami által nagy és hasznos célokat érhetünk el itt, Kárpátalján. Ezt követve Kiss Pál, Csonkapapi, Kispapi és Hetyen polgármestere, ill. Pataki Gábor, a KRISZ alelnöke köszöntötte a jelenlévőket. A továbbiakban a Grace együttes koncertje kápráztatott el minket az Isten dicsőségét hirdetve. 

Ezután következett az a bizonyos nagy pillanat minden ifi számára, amikor bemutathatták produkcióikat és a hosszú hetek munkáinak gyümölcsét ízlelhették egy-egy elsöprő tapsviharban. Később mindannyian érezhettük a papi háziasszonyok kedvességét a gondosan elkészített képviselőfánkokban és feketeerdőkben.

Az alkalomnak az elmaradhatatlan táncház adja meg az igazi varázsát. Ez éven Birta Zoltán tanította meg a tánc fogalmát másként értelmező fiatalságnak többek között a moldvaicsángóvagy skót táncokat. A vállalkozóbb szelleműek táncversenyre nevezhettek, ahol különböző stílusú táncokban csillogtatták meg a tehetségüket. A zsűri ez alapján választotta meg az est bálkirályát és bálkirálynőjét.

A programot a tombolasorsolás zárta, ahol a nyertesek a KRE Diakóniai Központja és Szeghljánik Péter adományainak örülhettek. Viszont a legnagyobb öröm a fődíj nyerteséé volt, aki elképzelhette magát vidáman száguldozni a vadonatúj kerékpárján.

A bál továbbá jótékony célt is szolgált: a belépődíj és a tombola révén bejött pénzösszeg, mintegy 3500 UAH azÉlim Hetyeni Fogyatékkal Élők Napközi Otthonszámára van felajánlva.

Az est végén feltöltődve indultunk haza, miután újra megbizonyosodhattunk arról, hogy az Úr áldása kíséri alkalmainkat.

További képek IDE kattintva

Baranyi Eszter

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük