Te vagy az a Szikra!

November 13-15. között a KRISZ Tóháti Alapszervezete ismét megrendezte a várva várt Szikra hétvégét. A balazséri Béthel Konferenciaközpontban száz fiatal tapasztalt együtt másfél napnyi békét, szeretetet és jókedvet az Isten igéjének fényében. A hétvége az Isten általi csontjainkba rekesztett tűznek a témakörével foglalkozott és az igei alkalmak Jónás történetét vették végig, arra helyezve a hangsúlyt, hogy át kell adni a szívünkben Istennek az Őt illető helyet, s így mi is a saját helyünkre kerülünk ebben a világban.

A regisztráció és a beköltözés után a programot Sipos József, a KRISZ elnöke nyitotta áhítatával, majd pedig Mikló István Boldizsár erdélyi lelkipásztor evangelizált. Az est vidáman folytatódott, ugyanis táncház következett Váradi Enikő vezetésével, a muzsikát a Sodró Együttes tagjai húzták, akik a Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület támogatásával jöttek el a Szikra hétvégére.

A résztvevők másnap reggel különböző stílusú áhítatok valamelyikével kezdték a napot. Lehetőségük nyílt a szokásokhoz hű klasszikus áhítaton elmélyülni, dicsőítő csapattal az énekek által hangolódni, illetve párhuzamot vonhattak versek, videó vagy modern zene és az Isten igéje között.  Ezt követően az előadást hallgatva elgondolkodhattunk a helyünkről és a feladatunkról mind ebben a világban, mind a gyülekezetben, amit csoportbeszélgetésekben oszthattunk meg egymással.  A délutáni szervezett szabadidő sok különleges programot biztosított a táborozók számára: az Egy perc és nyersz különféle versenyszámaiban tehették próbára az ügyességüket, társasjátékozhattak és ismeretséget köthettek egymással. A hétvége következő kiemelkedő pontja egy fórumbeszélgetés volt, amelyben Szanyi György, Sipos József és Petrusinec Vladimir engedett betekintést a KRISZ múltjába és jelenébe, és számolt be az Isten munkájának folytonosságáról. Felvetődtek a menni-maradni kérdéssel kapcsolatos gondolatok, s a meghívottak szerint ez mindenki életében Isten személyre szabott terve, de a KRISZ, és annak közössége mindig olyan értéket tudott biztosítani, ami az itt maradást támogatta. A fórum zárógondolata az volt, hogy a mai fiatalok „nem a jövő, hanem a jelen egyházát kell, hogy alkossák és alakítsák” – tehát nagy a felelőssége az itthon maradt hívő népnek. Ezután a jelenlévőknek lehetőségük nyílt „Élő könyveket” vásárolni egy mosolyért cserébe, és így megismerkedhettek néhány tóháti munkatárs személyes történetével. Az evangelizáció során folytatódott Jónás története, ami után egy ötrészes beszélgetéssorozatban vettünk részt, azaz néhány fős asztalok körül különböző témák kerültek felhozatalra és megvitatásra, így értékes gondolatokat kaptunk és osztottunk meg egymással.

A hétvége utolsó akkordja volt a záró áhítat, amelynek gondolataival Kiss Bertalan szolgált, majd pedig Pataki Gábor, a KRISZ alelnöke útra bocsátotta a táborozókat. Elmondhatom, hogy mindannyiunk hegyes-völgyes keresztyénségében ez a Szikra annak a lehetősége volt, hogy újra fellobbanjon a csontjainkba rekesztett tűz. Képek IDE kattintva

Baranyi Eszter

 

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük