Mérce alapszervezeti Sportnap

Istennel és egymással közösségben lenni sok féle formában lehet, nem csak a négy fal között. Erről tanúskodott a Mérce KRISZ Alapszervezet által megrendezett első közös sportnapunk, amely a sok eső és a rossz idő egyéb fajtáinak jelenléte ellenére is létre jöhetett Isten jóvoltából.  A nap elején kilátástalan volt a helyzet, szakadt az eső, de Istennek hála mégis le tudtuk vezetni a programot.

 

Szóval, talán kezdjük is az elején… a Sportnap Gát jóvoltából a Gáti Közép iskolában volt megtartva, ahol körülbelül 120 személy gyűlt össze, a Mérce falvainak többségéből (sajnos a Munkácsi fiatalok nem tudtak eljönni). Rend fenntartóként jelen voltak a Derceni és Gáti gyülekezetek presbiter tagjai is, akik szintén sportoltak, vagy éppen szurkoltak.

Napunk gyülekezővel és nyitó áhítattal kezdődött.  Az igét Szilágyi Károly a gáti gyülekezet lelkipásztora hirdette közöttünk, és a Filipi 4, 4-5-ből vette fel az igét:

„Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! „

A rossz idő ellenére is örültünk, hiszen találtunk egy közös tevékenységet, a sportot, ami építette a közösségünket és kapcsolatunkat egymással és Istennel. De nem csak ennek örültünk, hanem annak is, hogy az Úr megáldotta a napunkat, hiszen élve a lelkipásztor szavaival: „akkor is örültünk, amikor veszítettünk, vagy éppen a másik belénk rúgott! A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt.”

Ez után kezdetüket vették a különböző sportok, igaz az eső miatt, sár volt, és ezért a Sprint-et el is halasztották, de sok izgalmas sport volt még azon kívül, amelyeken a fiatalok szép számban részt is vettek. Voltak, akik csak külső szemmel szemlélték az eseményeket, és a háttérből szurkoltak, lelkesítették a csapatokat, játékosokat.

Aki nem tudná, a következő sportok voltak: Futball, Röplabda, Szkander, Ping-pong, Ball- Stroke, Túrnyik, Kötélhúzás, illetve Bowlingozás értékes plüss állatokért, amit a Mérce KA munkatársai gyűjtöttek.

A játékosok illetve szurkolók számára plusz programként, vagy éppen pihenésképp szolgált a kézművességi lehetőség, ahol mindenki készíthetett magának, esetleg másoknak is karkötőket.

A játékosok nagy erőfeszítéssel, odafigyeléssel, és jó taktikával játszottak az első helyért, de csak egy sportágban, csak egy nyertes lehet. Mégis úgy érezem, mindnyájan nyertünk egy esős, mégis csodálatos napot.

A játékok után volt egy uzsonnának indult vacsora, ami szintén Gát jóvoltából, a gáti háziasszonyok finanszírozásával jött létre, amiért nagyon hálásak vagyunk. A vacsora után eredményhirdetés következett, amit nagy izgalom, és kíváncsiság kísért végig, hiszen nyereményeket is kaphattunk.

A Futballban taroltak a Gátiak, mind a fiúk, mind a lányok között, de a röplabdában már a Fornosi fiúk csapata lett a nyertes. A kötélhúzás szintén csapatverseny volt, amit lány kategóriában a gáti lányok nyertek, Kacsó Dominika és csapata.

 

Az egyéni játékok nyertesei a következő személyek voltak:

 

Szkander (lány): Bodnár Kinga.

(Fiú): Tóth Zsolt.

Kötélhúzás: (fiú): Bolyog János.

Túrnyik: Horváth Alex.

Ball- Stroke: Bahus Jázmin.

Ping-pong: Tóth Róbert.

Eredményhirdetés után, zárás kép, egy igehirdetés volt. Pál László, a rákosi gyülekezet lelkipásztora hirdettet közöttünk az Ézsaiás 6 könyvéből válogatott verseket, melyben a közösségről volt szó, hogyan élünk közösségben, milyen közösségben élünk, és hogyan éljük meg a hitünk közösségben.

Igehirdetés után, mindenki elindult otthonába fáradtan, de örömmel szívében, hogy együtt tölthettek egy remek napot egymással és az Úrral, egy kis sporttal fűszerezve.
Bodnár Kinga, Fornos

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük