II. Tóháti Keresztyén Sportnap

Tóháti Keresztyén Sportnap

„Én tehát úgy futok, mint aki előtt nem bizonytalan a cél…” 1Kor 9,26

A Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet (KRISZ) Tóháti Alapszervezete aktívan támogatja a vonzáskörzetébe tartozó fiatalokat, akik aktívan érdeklődnek a mozgás és a sport iránt. Számukra több alkalmat is szervez a KRISZ: sítúra, kerékpártúra, illetve a második alkalommal megrendezett sportnap. Ez az esemény 2015-ben tíz községből több mint 150 fiatalt mozgatott meg húsz különböző ügyességi, sport- és kézműves-foglalkozáson. Az egész napos alkalmat a kígyósi sportpályán az egyik házigazda, Sipos József KRISZ-elnök nyitotta meg áhítattal, melyben sportszerű és Istennek tetsző küzdelemről beszélt.

A programok kora délutánig folytak, majd a bőséges és finom ebéd elfogyasztása után az időjárási viszontagságok miatt a résztvevők a helyi református templom falai között folytatták a napot. Énekszóval szolgált a Trinitas Band. Igét hirdetett Nagy Szabolcs guti és balazséri lelkipásztor, aki a keresztyén élet példáiról és a fiatalkori döntések súlyáról beszélt.

A továbbiakban díjazták az egyéni és a csapatversenyek nyerteseit. Az elismerő okleveleket és ajándékokat Fejes Norbert, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársa adta át. Továbbá jutalmazták a három legeredményesebb ificsoport is, akik értékes nyereményekkel tértek haza, csakúgy, mint minden résztvevő.

Köszönettel tartozunk minden önkéntesnek és támogatónak, hiszen a segítségük nélkül nem valósulhatott volna meg ez a rendezvény. Támogatóink voltak: Nemzetstratégiai Kutatóintézet, Fabó Imre Alapítvány, Dorcas Aid Transcarpathia, Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Központja, Pro Cultura Subcarpathica, Kígyósi Református Egyházközség és névtelen adományozóink.

Reményeink szerint kezdeményezésünk hatással volt a részt vevő fiatalokra, és mozgásszegény világunkban példaként szolgálhattunk, hogy keresztyén emberként is kiállunk a sport szeretete mellett. Szeretnénk, ha Kárpátalja fiataljai „ép testben nem csak éppen hogy élnének”, hanem a lelki és testi épségére is figyelmet fordítanának.

A sportnap vezérigéjéhez hűen, a jelenleg hazánkban kialakult bizonytalan helyzetben biztos pontként kívánunk odaállni az ifjúság mögé az ige szilárd talajára támaszkodva.

Képek ITT találhatóak.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük