Újratöltés 2015

Újratöltés

Augusztus 2. és 8. között közel száz fiatal nyári szünetében ezen az éven is elmaradhatatlan tábor volt a KRISZ-hét. A már hagyományossá vált alkalom idén a szokásostól eltérő módon került megrendezésre: a tipikus három (Aklihegy, Balazsér, Rát) helyett egy új helyszínre, a Nagyberegi Református Líceumba érkezett az összes résztvevő. A Hit újratöltve téma körül forgó tábor vezetője Sipos József, a segítők a KRISZ minden alapszervezetéből érkezett munkatársak.

A reggelek különböző típusú áhítatokkal kezdődtek, amik minden napnak más-más, mégis tartalmas kezdőlöketet adtak. A délelőtti előadásokat -melyek egy fonálra felfűzve a hét átfogó témájához kapcsolódtak –kiveséző csoportbeszélgetések komoly gondolatokat, őszinte megnyilvánulásokat, vagy épp hasfájdító nevetéseket csaltak elő. A szabadidő mindenkinek azt adta, amire szüksége volt: mély beszélgetéseket, felejthetetlen UNO-s köröket, izzasztó röpimeccseket, a Beregi-tóban való megmártózást, illetve egy csendes sétát a közeli erdőben. A délutáni előadásokon hallhattunk más vallásokról, a nagy menni-maradni kérdésről, az udvarlás, a szerelem mély rejtelmeiről, s természetesen mindent továbbgondoltunk az ezt követő csoportfeldolgozásokon; így kezdődhettek olyan barátságok, amelyek általnem csak néhány emberrel több ismerőst szereztünkfacebook-on, hanem a szívünk is csordultig lett a tőlük kapott, és nekik adott szeretettől.

Az esti evangelizáció szolgálatát Maksai Attila végezte, aki a megfelelő időben gondoskodott a nevetőizmok edzéséről, és az a könnycsatornák megindulásáról is. Az esti szabadidőben úgyszintén sok-sok lehetőség tárult a résztvevők elé: dicsőíthettek a szabad ég alatt, elcsendesedhettek mécsesek fényében, a legkülönfélébb társasjátékokban próbálhatták ki magukat, a TeSóblogos írásokat olvashatták, vagy régi TeSós újságokban fedezhettek fel ismerős arcokat még fiatal(abb)ként, és teázós irodalmi-esteken meríthettek klasszikusok, vagy kortársak gondolataiból. A szerda esti karaoken megcsillogtatták magukat a tehetségek a rivaldafényben a legnépszerűbb nóták, dalok által. Az utolsó este a szemet gyönyörködtetőtábortűz fényénélbizonyságot tehetett mindaz, aki érezte a Lélek küldését. A Lélek pedig munkálkodott!

Az ideiKRISZ-héten nagy eseményre is sor került: immár másodízben tehettek nyilvánosan fogadalmat az újonnan regisztrált KRISZ tagok a Krisztusba vetett hitük mellett.

Meggyőződéssel állíthatom, hogy ez az a közösség, ahol a mindennapok szürkeségéből kiszakadó fiatal újratöltést kaphat az egyre fogyatkozó hitére, ráébredhet a válaszaira, vagy a kérdéseire, és fényt vihet vissza oda, ahonnan eljött.

Köszönet minden támogatónak és szervezőnek, akik részt vettek a hét létrehozásában! Egyedül Istené a dicsőség!

Baranyi Eszter

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük