„Te-Kérj” Kerékpártúrán a tóháti krisz-es ifjúság

2015. július 15-18. között immáron harmadik alkalommal szervezi meg a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet tóháti alapszervezete a biciklitúráját. Az alkalom célja, hogy egészséges, sportos körülmények között a kárpátaljai fiatalok eltölthessenek Vásárosnamény vonzáskörzetében néhány napot, ami szól a sporton kívül a pihenésről, valamint az imádkozásról, Istenre figyelésről is.
A program Haranglábon kezdődött, ahol a lelkészi vezető, Szeghljánik Péter csonkapapi lelkipásztora áhítatával indult el a csapat az útnak. A sikeres határátkelést követően a 20 fős közösség hamar elérte a lónyaiTisza-töltést, amelynek kerékpárútján indult Vásárosmény irányába. Ez a város jelentette a bázist, ahonnan a helyi strandok, valamint Kisvárda volt az úti cél.
A megtett 120 km nem csak arra volt jó, hogy ki-ki megpróbálja a maga erejét, kitartását, szívósságát, hanem arra is nagyszerű alaklom volt, hogy közös munkával, a társaság jó hangulatával a kaszonyi, papi, haranglábi, kisdobronyi, kigyósi és beregszászi fiatalok között egyre jobb barátság alakuljon ki. Továbbá a közös igei szolgálatok, imaközösségi alkalmak a hívőknek megerősödést, a kereső fiataloknak pedig jó példát mutatott arra, hogy keresztyénként lehet igazán teljes életet élni, ami nem a félrevonulást, hanem a cselekvőképes hitet jelenti.
Szombaton a visszainduló csapat a jelentős hőhatást egy kis tiszai fürdőzéssel próbálta csillapítani, majd pedig a kaszonyi végállomáson hálát adtunk azért, hogy Isten megáldotta a programot, baleset nélkül és jó hangulatban telt el ez a néhány kerekezős nap. Bízunk benne, hogy jövőre újra megszervezzük túránkat!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük