Okkult vizeken – Szikra hétvége

Már-már elmaradhatatlanná nőtte ki magát sok fiatal életében az évenként kétszer megrendezésre kerülő Szikra ifjúsági hétvége. A feltöltődésre és kikapcsolódásra egyaránt alkalmas eseményre ezen az őszön november 21. és 23. között került sor a Tóháti KRISZ Alapszervezet megszervezésében. Az alkalomnak a BalazsériBéthel Konferenciaközpont adott otthont, témát illetőleg pedig az okkultizmus mély vizeire eveztek a résztvevők.

A lassan összeszokottnak mondható csapat programja Kiss Bertalan játékokkal egybekötött áhítatával indult, amely családiashangulatot adott a 35 főből álló közösségnek. Néhány történet prezentálásával és személyes tapasztalataival az okkultizmus témában először Kacsó Géza lelkipásztor mélyített el bennünket, miközben ráébredhettünk a mindennapokban megbúvó kis babonákra, furcsa módú gyógyításokra, és az okkultizmussal kapcsolatos szimbólumokra is. Az est folytatásaképp Gogola István vezényletével tanulhattunkminél többet arról, hogy hogyan legyünk igazán jó csapattagok, és mit jelent együtt, egy közösen meghatározott célért küzdeni. Kissé megfáradt elmével és testtel, de feltöltekezett lélekkel tértünk nyugovóra.

Szombati napunk az áhítattal kezdődött, amely bár kismennyiségű, de annál hasznosabb előételt képezett a napi igei repertoárhoz. Azt követte azelőadás, a mely az okkultizmussal, mint a megtérés gátjával és a hívő élet nehézségével foglalkozott Sipos Józsefszavain keresztül.Az ezt illető gondolatainkat és véleményünket kiscsoportokba verődve osztottuk meg egymással.

A délután folyamán számtalanlehetőség tárult elénk: érdekes és izgalmas társasjátékokat próbálhattunk ki, a Négy-érzék színház „Kegyelem” c. darabján is részt vehettünk,de nehezebb kérdésekről imaharc-sarkokban vagy fórum-szobában is lehetőségünk volt beszélgetni akár emberrel, akár Istennel. Petrusinec Vladimir rákból való felépüléséről szóló bizonyságtételét hallgatva sokunk szíve összeszorult. Könnyes szemekkel hallgattuk az őszinte szavakat a család állhatatos összetartásáról, a legfájdalmasabb kezelésekről, de a mindvégig Istenbe vetett igaz hitről.

Az esti evangelizációt követően a nap végére a pontot a „Láthatatlan ellenség” címet viselő film tette, mely ajó a gonosz felett való diadalmaskodását ágyazta történetbe.

Azt hiszem, a hétvégéről hazaindulva a résztvevők szívükben hazavihették az értékek és megerősödések mellett az Úr örök jelenlétét is. Isten áldását kérem a szervezők munkájára!

További képek itt:  Google picassa

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük