Tinihét 2014

Az egészben a legszebb a folyamat. Látni, hogy megérkeznek vasárnap délután idegenként, és egymás kezét sem hajlandóak megfogni az ismerkedős játéknál; látni, hogy a hétfői csoportfoglalkozáson mindenki igyekszik egy szóba sűríteni a mondandóját, hogy többször ne kelljen megszólalnia; és aztán látni, ahogy szombaton az egész csapat egy nagy masszává olvadva ölelkezik és búcsúzik egymástól, és látni, ahogy a pénteki utolsó csoportfoglalkozáson könnyesre nevetik magukat és olyan gondolatokat fogalmaznak meg, amitől a csoportvezető is elszégyellheti magát. Ennek a folyamata úgy feltölt, hogy nem is tudunk rendesen elfáradni a hét végére. Mintha a tábort vezető munkatársak első sorból izgulhatnák végig a Szentlélek munkáját…

Július 6-tól 12-ig összesen 100-an gyűltünk össze a balazséri Béthel Központban és dacoltunk a viharral meg a hőséggel, csak hogy Isten áldásaiban gazdag hétről tegyünk tanúbizonyságot. A hétnek ezúttal nem volt egy egységes összefoglaló témája, a szervezők inkább megpróbálták egybegyűjteni azokat a fő kérdésköröket, amik a tiniket leginkább foglalkoztatják, és naponta más és más témában hallhattak nagyszerű előadásokat Margitics János, Tóth Róbert, Pataki Gábor, Kiss Bertalan, Dancs Róbert, Sipos József, Kőrözsi Barbara és Sárközi Andrea közvetítésében. Ezekben szó esett többek között a tinikor és felnőttkor kríziseiről és kihívásairól, a pénz kezeléséről és a fogyasztásról, a teremtés és evolúció kettőséről, valamint a szexualitásról is beszélhettek lányok és fiúk külön, de előkerültek olyan témák is, mint az okkultizmus, a vallási sokszínűség, a média, vagy Jézus istenségének kérdése. Az egész hét során Nagy Szabolcs tiszteletes hirdette az igét az esti evangelizációk során, amiben a napi témákhoz kapcsolódva választott igeszakaszokkal hívta a fiatalokat döntésre és közös gondolkodásra.

S hogy a hét a “fejtágításon” kívül a felhőtlen kikapcsolódásról is szóljon, szabadidejükben részt vehettek kézműves foglalkozásokon, vagy együtt örülhettek a szokásos szervezett szabadidő kötelezőségének. Az egész héten pontokért versenyző csapatok megmérkőztek egymással fociban és röplabdában, szakmai zsűri jelenlétében (Györgyike és zenekara) karaokéban, különböző állomásos játékok során kipróbálhatták a spárgából szőtt lézerpályát és pókhálófalat, vagy épp nyelvtörőkkel küszködtek, de kikapcsolódhattak egy kiadós esti táncház, vagy a Szemfényvesztők című film megtekintésén is.

A péntek esti tábortűz morzsaszedegetéséből pedig megtudhattuk, hogy mindenki sok új barátot szerzett, finomakat evett, még gondolkodott is, és egészében véve “cool-nak” tartotta a tábort. Mi pedig reméljük, hogy jövőre is részesei lehetünk Isten munkájának, és ismét első sorból, vagy eszközökként nézhetjük végig, ahogy egyénekből csapatokat, közömbös tinikből érdeklődő kritikus fiatalokat formál.

Köszönet mindazoknak, akik valahogyan hozzájárultak a hét létrejöttéhez, de mindenek felett Istené a dicsőség és a hála.

További képeket a galériában,  ITT .
Köszönet a támogatásért a Bethlen Gábor Alapnak

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük