20+ hétvége

Annyira rohan az idő, olyan sok dolog van, ami körülvesz, amire érkezni kell, amit meg kell csinálni. És különösen igaz ez a huszonévesek életére is, hiszen valaki most végzős, és el kell döntenie, merre tovább, hol a helye, valaki csak most kezdte el a nagybetűs életet, és helyt kell állnia a munkában, szót kell értenie a főnökséggel és a kollégákkal, valakinek pedig már családja van, férje/felesége, talán gyermeke(i) is, akikről gondoskodni kell. Ezen körforgásban időt találni arra, hogy kimozdulj, elkülöníts egy hétvégét, közösségben légy – nagyon nehéz, de az Isten meg tudja mutatni, mennyire megéri, ha megteszed.

Egy ilyen lehetőséget kaptunk az Úrtól március 7-9. között, Balazséron, egy csodálatos alkalom keretében, amit a KRISZ szervezett számunkra, és nagyon találóan a 20+-os„Király!” hétvégének nevezett el. Amikor Dancs Edina tiszteletes asszony meghívását olvastam, arra gondoltam, nagyon jól hangzik, de tényleg, de én Kijevben vagyok, és arra, hogy hazajöjjek, kevés esély van. Aztán később jött a felismerés, hogy március 8-a éppen erre a hétvégére esik, aminek köszönhetően szabadnapot kapunk az egyetemen, s így már sokkal több esélyét láttam annak, hogy ott legyek. Végül az győzött meg, hogy több nagyon kedves barátom is azt mondta, eljön, hogy együtt töltsünk egy kis időt, az Istennel és természetesen egymás társaságában. Nagyon megfogott az is, hogy tudtam, korombeliek társaságában leszek ott, akik hasonló problémákkal, kérdésekkel küzdenek, mint én. 

 Ezután következett az interaktív bibliatanulmányozás, Dancs Edina és Kiss Bertalan társaságában. Vezetésükkel közösen rájöhettünk, mi is az a dicsőség, kit illet meg, mi történik akkor, ha az életünkben mást is dicsőítünk, nemcsak az Urat. Jó volt együtt közösen gondolkodni, és beszélgetni arról, hogy a keresztény ember élete ugyanúgy tele lehet kísértésekkel, nehéz döntésekkel, de az Istent követve képesek vagyunk ezeknek ellenállni, előre nézni, és Őt követni.

Az este vidám hangulatát mi, vagyis a résztvevők biztosítottuk, persze a szervezők aktív segítéségével. Feladatokat kaptunk, amik keretében, nőnapra hangolódva be kellett mutatnunk, 10-10 férfi és nőtípust, nőnapi szokásokat, azt, hogy hogyan ünnepelhetik a nőnapot különböző országokban, és persze nőnapi táncos zenés mulatságot is láthattunk. Sokan nevettünk egymáson és egymással, felszabadultak lehettünk, és ez engem, személy szerint nagyon pozitív érzésekkel töltött el. A hétvégét persze zenészeink is segítették, akiket bármikor „befoghattunk” spontán dicsőítésre. Nagy öröm volt számomra, hogy bárkihez ültem oda beszélgetni, nyíltan és szeretettel reagált kérdéseimre. Jó volt tudni, hogy egy közösség lehetünk, hogy valami, pontosabban Valaki összeköt bennünket, hogy bárhol legyünk a világban, ez a Valaki ott van, és vigyáz ránk.

Hálás vagyok a KRISZ-nek, hogy lehetőséget biztosított arra, hogy kimozduljunk, hogy egy kicsit ott hagyjunk mindent, hogy elkülönítsük ezt az időt arra, hogy feltöltődjünk, és újult erővel mehessünk, hogy harcoljunk tovább a mindennapjainkban, tudva, hogy minden sikerünk mögött ott van az Isten, s hogy egyedül övé érte a dicsőség, ámen. (Marofejeva Nelli)

További képek a galériában, ITT!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük