Szikra 2013 ősz

Mutatsz, vagy ’képmutatsz’? Idén ősszel a képmutatás, a szerepjátszás, az álarchordozás körül forgó témák szólaltattak meg november 15-17 között a balazséri Béthel központban a Szikra hétvégén, amely már rendhagyó módon minden félévben megrendezésre kerül a Tóháti KRISZ Alapszervezet által.
Kezdésként Kiss Bertalan adott ízelítőt a hétvégére hangolódva, amelyet csak fokozott az evangelizáció, melyben Nagy Szabolcs szólította fel a fiatalságot, hogy mennyivel könnyebb lenne valójában megismerni az Istent, teljes mértékben Őt választani, mint a különböző álarcokat folyamatosan magunkkal hordozni, s váltogatni egymás után!? Az esti programon élménypedagógiai játékok kerültek felhozatalra Olasz Tímea által. Kreatív játékok, fejszámolás, és sok-sok nevetés után mindannyian nyugovóra tértünk.

A szombat reggeli kiscsoportos áhítat után előadás következett, amelyben ifj. Pocsai Sándor lelkünket épp nem simogatva fedte fel előttünk, hogy mi lesz a várható következménye a képmutatásnak, szerepjátszásnak. Kihangsúlyozta, hogy a rengeteg megjátszás után, elérkezik az idő, amikor minden kiderül, minden felszínre jön, s hogy előbb-utóbb úgyis el kell dönteni, hogy melyik az én igazi énem, s melyik az, amelyiket csak alkalomhoz illően magamra öltöm. Kérdéseinket és gondolatainkat az előadással kapcsolatban a csoportbeszélgetéseken boncolhattuk tovább, ahol baráti körben tartalmas és áldásos időt tölthettünk el. A délután első részében kötetlen program várta a fiatalokat. Voltak, akik a jó időt kihasználva, fáradtsággal nem törődve a focipályára vetették lábukat, míg mások a találékonyság mezejére léptek különféle játékok segítségével. De 16:00 órától szemináriumok következtek, melyek egyikén kötelező volt a részvétel.
Szexuális kérdéseket boncolgatott a lányokkal Dancs Edina, fiúkkal pedig Kiss Bertalan; karrierkezdésben Pataki Gábor adott tanácsokat; személyiségtesztet Szabó Ágnes töltetett ki néhány önmagát megismerni vágyóval; s keresztyénség vonzalmai és taszítói témában Kacsó Géza adott útmutatást. Esti evangelizáción Nagy Szabolcs hirdette az igét, melyben sok tanulság közt bele foglalta azt, hogy a képmutatás megszokásával a folyamatos bűn természetessé válik, s nehéz beismerni, hogy nekünk szól az annak idején Dávidnak is elmondtatott mondat, miszerint:”Te vagy az az ember”. Felismertette velünk, hogy magunkat adjuk el sokszor, ahelyett hogy igazi, hiteles bizonyságot tennék a mi Megváltónkról, Krisztusról. Az estét elmélyülve, meghitten egy különleges csendséta zárta, mely megállóin szembeállíttattunk a bűneinkkel, farkasszemet nézhettünk velük s egyben magunkkal, valamint az utolsó megállón azok megbánására lettünk biztatva, ösztönözve.
Vasárnap reggel búcsúzóul Pataki Gábor adott útravalót, s hazaérve mindannyian lélekben találkozhattunk, ki-ki a maga gyülekezetében.
Hogy mit adott nekem ez a hétvége? Bűneim, képmutatásom felismerését, rég elásott vétkeim beismerését, s Isten el nem múló, újból és újból tapasztalható kegyelmének és szeretetének megismerését.

Baranyi Eszter

További képek:

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük