Újraélesztés 2013. október

A ti igenetek legyen igen, a nemetek nem…

Igen? Nem? Vagy mégis? Talán…-Sajnos efféle bizonytalanság lengi körül napjainkban még a Krisztus-követő fiatalok életét is. Ezért a Botika jónak látott egy újabb defibrillációs beavatkozást, vagyis október 18-20 között újra megrendezésre került az Újraélesztés nevű hétvégi hitmegújító alkalom a balazsériBéthel központban.

Már a kezdés is erősen indult: Barta Ferenc tiszteletes kezdő előadásában nekünkszegezte a nagy kérdést, hogy a bizonytalanság az életünkben valóban az-e, vagy inkább a nem akarásunkat rejtjük emögé.  Szombat délelőtt pedig ifj. Pocsai Sándor szólította fel a társaságot, hogy igenis hozzon mindenki konkrét döntéseket, mert Jézus Krisztushoz nem létezik a sokak által áhított, könnyebbnek vélt középút.  S míg mi magunkban már kezdtünk töprengeni, hogy akkor hogyan is kell egyes élethelyzetekben meghozni a helyes, nem pedig helyesnek vélt döntést, délutánra már meg is érkezett közénk Kacsó Géza, akivel a  Galatákhoz írt levél 5: 19-26 része alapján jól átrágtuk magunkat azon, hogy mire is mondjunk nemet és mire igent.

Építő volt ez az előadás is, hiszen sokszor suhanunk át az egyértelműnek vélt részek felett, és nem foglalkozunk vele annyit, amennyit kellene. További, vagy még nyitottan maradt kérdéseinket az előadásokkal kapcsolatban a csoportbeszélgetéseken boncolhattuk tovább, ahol hasonló korosztály, hasonló kérdésekkel, érzésekkel, tapasztalatokkal és problémákkal baráti körben tartalmas és áldásos időt tölthetett együtt.

Ezeket a kemény üzeneteket, reméljük, mindenki a szívébe zárta, hogy otthon még továbbgondolhassa, de azért, hogy a jókedvnek se szabjunk gátat, péntek este egy érdekes vetélkedővel tartottuk egyben a társaságot, melynek a Bibliai áll az alku nevet adtuk.  A szombat délutáni szabadidőben pedig ügyességi vetélkedővel készültünk, ahol a legkülönbözőbb feladatokban próbálhatták ki a fiatalok, hogy miben a legerősebbek.  Fiúk és lányok egymás ellen versenyezve szemezgettek például rizsszemeket időre, de volt távolraköpés gesztenyével, matekegyenlet megoldása időre és még sok-sok  más érdekes feladat. A győztes természetesen nem maradt jutalom nélkül, ugyanis a legügyesebb, legtaktikusabb játékos egy több mint 40 hr értékű csokicsomag boldog tulajdonosa lehetett (míg körbe nem ülte egy hatalmas hölgykoszorú 🙂 ). Utolsó este pedig maguk a szervezők készültek egy csokor magas színvonalú színpadi előadással, ahol gondolatébresztő performanszokat láthattunk.

A hétvége tehát baráti hangulatban telt, a központot bejárta a jókedv, jó kis beszélgetésekre a késő esti zsíroskenyér és tea mellett is sor kerülhetett, tehát én biztosan állítom, hogy üres erszénnyel senki nem ment haza a vasárnapi istentisztelet után.

Számomra ez az Újraélesztés úgy kerekedett ki, ahogy vártam: nem jöttem haza abban a tudatban, hogy egy tuti keresztény vagyok, sőt, van mit átgondolni, átlépni, hátrahagyni, vagy éppen az Úrra hagyni az életemben, viszont valóban újjáéledtem a barátoktól, a jókedvtől, a hangulattól, a családias légkörtől, ami mind-mind az Úr ajándéka volt a hétvégén.

Bátran bíztatok minden fiatalt, aki úgy érzi leeresztett, kiégett mostanában, hogy jöjjön el a legközelebbi alkalomra és éledjen újjá velünk, Krisztussal.

 

(Sárközi Viktória)

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük