Maradj Talpon 2013

A TIBorKA (KRISZ alapszervezet) idén ősszel (2013.október.18-20) megtartotta második ifjúsági hétvégéjét – a „Maradj Talpon”-t. A helyszín ismét a Péterfalvi Református Líceum épülete volt. A hétvége izgalmas témája pedig: A keresztyénség sminkkel vagy smink nélkül címet viselte.

A péntek délutáni regisztráció és a szobák elfoglalása után dicsőítéssel kezdtünk, majd Seres János esperes úr nyitotta meg a hétvégét egy esti evangelizációval. Ezt követően egy kulturális program várta a fiatalokat a Péterfalvi Művészeti Iskola tánctermében a Kokas Banda vezetésével.

A szombat reggeli áhítat (Harangozó Attila) után komolyabban is belemerültünk a témába. Két nagyon jó előadást halhattunk. Az első (Sütő Norbert) arról szólt, hogy milyenek is az igazi, sminktelen,őszinte keresztyének.A délutáni (Blinda Alexandra) pedig arról, hogy milyenek a képmutató, „sminkes keresztyének”. Az előadások után szűkebb körre bontva csoportbeszélgetéseket tartottunk, ahol saját gondolatokkal, tapasztalatokkal még jobban átbeszéltük a témát. A hétvégén mindenkihez eljutott a kérdés: sminkes-képmutató vagy sminktelen-őszinte keresztyén vagy?

Persze az előadások és csoportbeszélgetések mellett jutott idő a szabadidőre is, ahol társasjáték (Alias party), terem-foci, filmklub vagy csak simán beszélgetések, ismerkedések várták a fiatalokat. Vacsora után egy érdekes szépségversenyre került sor, ahol kiválasztott fiataloknak az ellenkező nem arcát és ruháját kellet felvenni – vagyis lányok fiúnak, fiúk lánynak öltöztek. A verseny annyira jól sikerült és a fiatalok olyan hitelesen vették fel a másik nem tulajdonságait (köszönhetően a profi stylistoknak), hogy ezen is nagyon jól lehetett szemléltetni, mennyire át tud alakulni az ember, és fel tud venni egy álarcot, és mennyire másnak másnak látszani, mint aki ő valójában.

Az este további részében Sipos József, a TIBorKA egyik lelkipásztora hirdette az igét, és szólította fel a fiatalokat, hogy bátran vállalják az őszinte, sminktelen keresztyén életet, ami Istennek kedves. Az este további része énekléssel és imasétával folytatódott, ahol a fiatalok még személyesebben és még foglakozhattak saját keresztyéni állapotukkal, hogy kik is ők valójában.

Vasárnap Sipos József tartott istentiszteletet a gimiben Pál apostolról, aki nem embereknek akart tetszeni, hanem Istennek. Ezt követően bemutattuk a legújabb TiBorKA tagokat, s következett a könnyes búcsú…

Én személy szerint hihetetlenül hálás vagyok a hétvégéért. Köszönöm ezt a témát. Köszönöm, hogy amiben tudtam, segíthettem. Köszönöm, hogy lekapartak rólam egy csomó sminkréteget. Köszönöm a felkérést, hogy tegyem le a sokszor jó sok „smink-készletemet”, amikkel kicicomázom magam. Köszönöm, hogy felnyitották a szememet, hogy én vagyok a világon a legnagyobb kegyelemre szoruló ember. Köszönöm,S.D.G!

Szilvási Gábor

TiBorKA tag

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük