2013-as Imaéjjel

Idén október 4-én megrendezésre került a Kárpát-medencei imaéjjel, amelynek  Beregszászban a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola adott otthont. Ez alkalom péntek este kilenctől szombat reggel hatig tartott. Az idei imaéjjelnek az identitás és a hitvallás volt a fő témája, s mint általában, most is nagy hangsúly volt a közbenjáró imádságon. Az imaéjjel első felében, azaz péntek éjfélig részünk lehetett egy tartalmas előadásban, Dancs Róbert lelkipásztor mutatta be nekünk az imádkozó ember négy típusát. Az éjszaka nagy részét énekléssel töltöttük. Ezek az énekek mind-mind a hálaadás, a bűnvallás, a dicsőítés és a könyörgés jegyében voltak csoportosítva, amik még jobban ráhangoltak az imára. Volt, hogy egyénileg; volt, hogy kisebb csoportban imádkoztunk. Éjfélkor pedig bűnbánó szívvel járulhattunk az Úr asztala elé, és vehettük az úrvacsorai jegyeket, amit Iván Gusztáv lelkipásztor szolgáltatott ki. Az idei imaéjjelt egy különleges program is bővítette, amikor is éjfél után skypos kapcsolatba léptünk a Mezőtelkiben (Királyhágómellék) összegyűlt-szintén imaéjjelező- fiatalokkal, és köszöntöttük egymást egy énekkel. Ezutánlehetőségünk volt az imaséta keretén belül elcsendesedni és ráhangolódni személyes imaéletünkre.

Külön köszönet a szerevezőknek azért, hogy ezekkel a színes programokkal felejthetetlenné tették az alkalmat. És köszönet a szorgos kezeknek, akik egész éjjel harapnivalóval, forró teával és friss kávéval tartották ébren a résztvevőket.

Én személy szerint nagyon örülök annak, hogy részt vettem ezen az alkalmon. Ez volt az első imaéjjel számomra, de remélem nem az utolsó. Jókor jött, hiszen nagy szükségem volt arra, hogy felfrissüljön az imaéletem. Bátran ajánlom mindenkinek, akinek még eddig nem volt lehetősége részt venni rajta. Mindenért Istené legyen a dicsőség

További képek  a képgalériában! (ITT)

Heé Viktória

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük