KRISZ tábor Aklihegyen

KRISZ tábor Aklihegyen

Augusztus 4-10 között Aklihegyen is újra tábort szervezett a KRISZ önkénteseinek csapata. 106 fiatal, 40 Celsius fok, naponta egy zenésáhitat, két előadás, egy evangélizáció, különböző szabadidős programok, beszélgetések, sírás és nevetés-ha címszavakban akarnánk leírni a tábort. A szokványos statisztikai adatok helyett azonban hadd álljanak itt inkább az egyik táborozó –egyben önkéntes munkatárs-gondolatai:

“A 2013-as év a “Szentség” körül forog a KRISZ táborokban is. Szentté válásunk onnantól veszi kezdetét, hogy úgy döntünk: Istent követjük.. Ez egy halálunkig tartó törekvés. Legtöbben elvontnak, megfoghatatlannak látjuk és talán első hallásra nehéz beszélni már önmagában a “Szentségről”, mint fogalomról is. Így voltak ezzel az aklihegyi tábor résztvevői is, akikben talán az a gondolat is felmerült, hogy szükségtelen egy teljes ifjúsági hetet ennek szentelni. Azonban a szentség valamilyen formában mindenütt jelen van az életünkben… Először is Istennel való kapcsolatunkban, majd  önmagunkhoz, a külvilághoz és emberekhez fűződő viszonyunkban, valamint anyagi dolgainkban és naponta meghozott döntéseinkben.

De minden elvont dolgot könnyebb megértenünk, ha van valamilyen kézzelfoghatóbb, akár tudományosabb megközelítésű példa, ami segít azt elképzelni. Csakúgy, mint az aklihegyi KRISZ hét, -különösen délutáni- kissé tudományosabb alapú előadásain.  Egy alkalommal az előadó a tudatalattinkat “árnyékszemélyiségként” említette, mely Isten nélkül a legerősebb. Ha ezt szimbolikusan vesszük, akkor a bűn hozzánk tartozik, s árnyékként folyton a nyomunkban jár. Ha teljes sötétség vesz körül, nem látjuk bár, de ugyanúgy jelen van az életünkben. Megszűnni viszont csak akkor fog, ha körül ölel minket a fény.

Minél közelebb vagyunk Istenhez, az örök fényforráshoz, annál inkább elhalványul a bűn árnyéka az életünkben…”

Balogh Beáta (Nagydobrony)

További képek  a képgalériában (  Itt  )!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük