Megalakult a Mérce

Megalakul a Mérce Alapszervezet!

Ahol ketten, vagy hárman,….vagy….. 

Hála az Úrnak, megalakult egy újabb KRISZ Alapszervezet, amely a következő faluk gyülekezeteiből áll: Gát, Gut, Dercen, Fornos, Munkács, Izsnyéte, Beregrákos. Ez az Alapszervezet a Mérce KRISZ Alapszervezet nevet kapta, melynek több jelentése is van:

  • A Mérce folyó  érinti a falvak többségét
  • A szervezet tagjainak van egy mércéje, mely a BibliaAz első lépés az alapszervezet megalakulásához egy hétvége volt, amelyet Papiban rendeztünk, „Életkonferencia” néven. Ez arra szolgált, hogy az ifjúsági csoportok jobban megismerjék egymást, ami meg is történt, hiszen többen már ismerték is egymást. Az Életkonferencián Szanyi György, a KRISZ elnöke is tartott egy előadást és elmondta az alapvető tudnivalókat az Alapszervezetek működéséről.A hétvége nem maradt eredmény nélkül, 2013. május 26.-án sor került egy megbeszélésre, ahol eldőlt a legfontosabb kérdés: Legyen-e egy Alapszervezet a környékünkön? A válasz egyértelműen igen volt. Ezt követően megtörtént a célok kitűzése, illetve kérdések megfogalmazása a vezetőség felé, amelyek nem voltak tiszták.

 

2013. június 23. volt az a nap, amikor már hivatalosan is létezni kezdett a Mérce KRISZ Alapszervezet. Ez szintén egy megbeszélésnek indult, amelyen részt vett a KRISZ elnöke, illetve titkára, ám a végére átalakult megalakuló gyűléssé. Ezen az alkalmon 13 ember lett hivatalos KRISZ tag, akiket jelölni lehetett a Mérce KA elnöki, pénztárosi, valamint titkári posztjára, illetve csak ők, a „papiros tagok” rendelkezhettek szavazati joggal. A következő döntések születtek a szoros küzdelmek után:

–   Elnök – Barta András, Fornos

– Pénztáros – Pocsai Viktória, Gut

– Titkár – Simon Tünde, Fornos

A gyűlés elengedhetetlen része volt az igei szolgálat (Szanyi György), dicsőítés, valamint a szeretetvendégség. A gyűlésen elhangoztak a Mérce KA céljai, lehetőségei, illetve a nyári feladatok is.

Céljaink:

– az evangélium hirdetése, hitbeli nevelés

– ismerkedés közös programokon keresztül a környező ifikkel

–  információk a KRISZ-től

– a házaspárok, veterán ifisek ifijének megalakulása és működtetése falunként és a körzetben

– családias légkör az ifik között, baráti társaságok kialakulása keresztény fiatalok között, esetleg

– házasságok

– utód nevelés

– közös sport

– ifjúsági hetek, hétvégék, napok szervezése

– egy együttes megalakulása

Feladatunknak a nyárra kitűztük a szolgálni vágyó fiatalok névsorának összeírását a saját falunkban, megtölteni a KRISZ és Tini heteket, valamint elkezdeni az ifik szinkronizálását, azaz közös programok szervezése különböző helyszíneken, melyeket az ifik felváltva szerveznek jelenleg még bizonytalan időközönként.

Egyedül Istené a dicsőség!

A hír a http://kriszmerce.blogspot.com-ról származik.

A Mércét megtalálhatod a facebookonis :https://www.facebook.com/kriszmerceteam?fref=ts

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük