Tükörterem a Csillagponton

Csodák márpedig nem történnek ukk-muk-fukk néhány pillanat, vagy perc alatt, vallottam mindig is. A Bibliában igen, de az mégis más-gondoltam sokszor; Isten meg mosolygott, olyan Horváth Leventésen.   A mi földi életünkben a csodához idő kell, számtalan lépés és folyamat, amin végighaladunk. Ahhoz, hogy valami új megszülessen bennünk, ahhoz, hogy változzunk ezer és egy apró történés, impulzus szükséges, na és idő, idő, idő… Ugyan mi történhet egy emberrel 15 perc alatt? A Csillagponton megtudtam, akár még csodák is. Ennyi idő jutott ugyanis egy ember számára a Tükörteremben, amely a KRISZ önálló programja volt a 2013-as Csillagponton, július 23-27 között.

Az identitás témájához kapcsolódva született meg az ötlet, hogy különböző tükrök segítségével  be lehet járni egyfajta önismereti utat, s így jött létre a Tükörterem, ahol a tükrökbe nézők ( a tükrökhöz tartozó kérdések és feladatok segítségével)  önmagukba is nézhettek. S hogy hol itt a csoda? Ott, hogy voltak fiatalok, akik a teremből kilépve arról tettek bizonyságot, hogy nemcsak önmagukkal találkoztak, hanem Istennel is.  Hogy válaszokat kaptak, vagy éppen kérdéseik lettek.  Abban a néhány percben Isten szeretete megérintette, és átölelte őket, vagy éppen alaposan felkavart és feje tetejére állított mindent az életükben.  Nem mindenkivel történt ez meg, aki belépett, de jópár fiatallal. S megvallom őszintén, azzal együtt, hogy szívvel-lélekkel, lelkesedéssel készültem erre a programra, nem vártam csodát. Istentől se. S mégis megtette, én meg csak ámultam döbbenettel, és örülök neki, hogy a részese lehettem, három önkéntesemmel együtt. (Dancs Róbert, Tóth Róbert, Szennyes Eszter) Hálás vagyok, hogy Kárpátalja-ahonnan egyébként mintegy 70 fiatal vett részt a Csillagponton- hozzájárulhatott ifjúsági szervezetének programján keresztül ehhez a fantasztikus  találkozóhoz; amiről –nem tehetek róla- csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, s remélem, akik nem voltak ott, megbocsátják ezt nekem, s akik ott voltak, azok megértik.

 

 

 

 

 

 

 

A Tükörterem legközelebb a Kárpátaljai Református Egyházkerület Családi napján lesz felállítva augusztus 24-én Nagydobronyban.

Istené a dicsőség csodálatos voltáért, csodákat cselekvő hatalmáért!

Dancs Edina ifjúsági lelkész

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük