Timóteus konferencia,

avagy amikor mi, ifjúsági munkások épülünk!

img_0983Isten kegyelméből 2012. november 16-18.-a között a KRISZ (Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet) szervezésében Timóteus konferenciára került sor a KRISZpontban, Beregszászon. Az alkalmon a konfliktuskezelés témakörében tanulhattunk és fejlődhettünk. A konferencia november 16.-án 17:00 órakor nyitóáhítattal vette kezdetét, melynek keretein belül Sipos József, a KRISZ alelnöke tolmácsolta nekünk Isten üzenetét a 2 Timóteus 1:1-14 -ből. Az ige alapján a tiszteletes úr rámutatott arra, hogy mindig vállaljuk fel Krisztust és ha kell, akkor szenvedjünk is érte. Ezt követően ismerkedésre volt lehetőség. Ezt a kreatív programrészt Kiss Bertalan, a KRISZ titkára vezette. Az este dicsőítéssel és rövid ifi bemutatással zárult.
A szombat reggelt szintén áhítattal kezdtük. Az ige köré gyűlve Szanyi György, a KRISZ elnöke a 2 Timóteus 3:10-17.-ből hozta el nekünk Isten üzenetét, hangsúlyozva, hogy mivel mi Krisztus követői vagyunk, a nehéz helyzetekben is követésre méltónak kell lenni.

A konferencia fő előadója a szászországi EC vezetője: Reinhard Steeger volt, aki 3 német fiatallal érkezett az alkalomra. . Az ő tolmácsolásában, mind délelőtt, mind délután tartalmas előadásokat halhattunk, amely hiszem, hogy mindnyájunk épülésére szolgált. Reinhard Steeger az Ap.Csel.6:1-7 és a Galata 5:17 igeversei alapján tartotta előadásait. Ezekben hangsúlyozta, hogy a konfliktus az emberi élet szerves része, megoldásához, azonban szükség van: Istennel való szoros kapcsolatra, őszinteségre, bizalomra. Nagyon jó, volt, hogy az elméletet át tudtuk ültetni gyakorlatba, amikor különböző ifikben felmerülő problémákat kellett csoportosan megoldanunk.
A délután folyamán részt vehettünk még élménypedagógiai játékokban Dancs Edina, a KRE ifjúsági lelkésze vezetésével. Ezekben a játékokban különböző perspektívából tudtunk megközelíteni egy-egy feladatot.
Vacsora után Kiss Bertalan előadásában a bizonyságtétel fontosságáról halhattunk. Hiszem, hogy ez az előadás is hasznos és építő volt számunkra. . Vasárnap reggel összecsomagolhattuk lelki útitáskánkat, összegyűjtve a hétvégén szerzett, tapasztalatokat, információkat. Ezt követően Istentiszteleten vettünk részt a Beregszászi Református Gyülekezetben. Az alkalom ebéddel zárult.
A konferencián a fordító szolgálatot Tóth Viktória, hetyeni ifjúsági munkás végezte.
Úgy gondolom, hogy a jelenlévők nevében elmondhatom, hogy egy olyan konferencián vehettünk részt, ahol sokat épültünk és tanultunk. Köszönjük a szervezőknek, (Dancs Edina, Kiss Bertalan) hogy lehetővé tették számunkra ezt az alkalmat, de mindenekelőtt Istennek, aki velünk volt és megáldott minket.

[nggallery id=31]

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük