Miért várj a szex-el? (KIss Bertalan)

Cél: Megérteni, hogy hol a helye a sexnek az ember életében. Megértetni, miért érdemes várni.

Bevezetés: Egy felmérést szeretnék végezni veletek. A teszt célja az, hogy bebizonyítsuk, hogy bizonyos szavaknak színező hatása van.

Most figyeljetek jól: felteszek egy szót, én meg megnézem a reakciót. SEX. Látom tényleg igaz, sok arc piros lett, főleg a lányoké.

A sex az tényleg egy olyan dolog a világban, amiről sokat beszélnek, mégis szégyenérzet van körülötte, és kényes téma, meg illetlen róla beszélni. Talán, épp azért mert a világban sok probléma van körülötte. Ezért fontos róla beszélni, hogy ne legyetek tudatlanok.

Felteszek egy másik pirítós kérdést

A sex jó dolog? Persze, hogy jó!

És tudjátok minek? Na nem azért, amire most gondoltok, hanem azért mert Isten adta. Az Isten amikor megteremtette a világot, mindent jónak teremtett azért, hogy az emberbek jó legyen. A SEXet is Isten teremtette, és tudjátok mit mondott róla Isten? Igen jó. Csak van benne valami.

Tudjátok mi volt az első szava az emberhez? Szaporodjatok és sokasodjatok, azaz SZEXeljetek minél többet. Az ember élvezi csak a sexet, az állatok csak azért csinálják, hogy szaporodjanak, viszont az ember azért, hogy jó legyen neki, mert Isten ezért adta. Örömforrásnak, az embernek, de több is annál. Az Énekek éneke 7, 11-12 úgy beszél róla, mint ajándék a másiknak és összekötő erő. Egy férj és feleség között azért lehet több egy szeretetkapcsolatnál, mert a szexualitás, mint egy hegesztőpisztoly szorosra forrassza, ami egész életre összeköt.

Viszont e mellet a sok jó dolog mellet, amit most elmondtam a sex mellett, el kell mondani, hogy nagyon sok negatívum keletkezett ebben. Azért mert az emberek nem tudnak helyesen élni ezzel az ajándékkal, és nem is akarnak.

A szexualitás olyan, mint az atomenergia. Ha egy atombombában van benne, úgy az a nagyon sok energia, ami benne van, ha felszabadul, akkor szörnyű pusztítást okoz. Viszont ha van egy reaktor, amibe bezárják ezt az energiát, úgy áramot kapunk, amit sok hasznos dologra használhatunk.

Mi okozza a nagy kérdést az emberekben a sexszel kapcsolatban?

Lehet e házasságon kívül, vagy nem?!

A probléma ott kezdődik, hogy értéktelenné vált a szüzesség, annak fontossága. Régen szégyen volt, ha valaki nem az, és úgy házasodik, manapság pont fordítva van. Elmaradottnak, bénának tartják azt, aki az, ciki nekik, és sok mindent tesznek fiúk is lányok is, hogy megszabaduljanak tőle. Pedig nagyon nincs igazuk. Szégyellned kellene, hogy nincs mit szégyellned?

Mit mond a világ, miért sex- szelj házasság előtt?

  • Miért várnál, ha van rá most lehetőséged?
  • Mert én most akarom, és nem bírok magammal. (ülj hidegvízbe)
  • Nem akarok zsákbamacskát venni, és ha nem jó vele az ágyban? Cipőt is úgy veszünk, hogy felpróbáljuk. Igen, de ez inkább hasonlít a fogkefevásárláshoz.

(ide illő játék: Kell egy pohár víz. Mindenki köpjön bele, az utolsónak pedig mond meg, hogy igya ki. Biztos nem akarja. Így van a sexszel is)

  • Mert ez a normális magatartás. Mindenki ezt csinálja. (Igazad van, együnk tehénlepényt! 10 milliárd légy csak nem téved!)
  • Azt kéri tőlem a barátom, hogy bizonyítsam be neki, hogy szeretem. Őérte megteszem. (Lányom, ha igazán szeretne téged, nem kérne ilyet.)
  • Ha hozzá megyek-, feleségül veszem, miért ne feküdjek le vele?
  • A Bibliában sehol sincs az írva, hogy nem szabad házasság előtt! Olvassál Bibliát gyakrabban, meg az V Mózes 22, 13-28.-at

Nem túl jó okok.

Tíz ok, Miért ne tedd

1.      Megőrizd magad a csalódástól

2.      Megőrizd magad annak, aki majd igazán szeret. A szüzesség nagy ajándék és csak egyszer adhatod oda. Szerintem nem mindegy, kinek adod.

3.       Tiszta legyen a lelkiismereted

4.       Megőrizd magad a lelki sebektől

5.       Ha valakivel lefekszel, az egész történetéve fekszel le

6.       Ha valakivel lefekszel, az egész kórtörténetéve fekszel le

7.       Megőrizd magad a nem kívánt terhességtől

8.       Megőrizd magad a rossz döntésektől (Házasság rossz emberrel, abortusz)

9.       Megmaradjon a jó híred

10.   Egészséges maradjon az énképed és az önbecsülésed.

Mit mond Isten?

Isten az szexet a házastársaknak teremtette (1Móz. 2,24), és ott lehet rendeltetése szerint megélni. Ez Isten akarata. És ez a mi javunkra van. Ha Isten nem akarná, hogy szexszeljünk, akkor meg sem teremti. De akarja, csak nem mindegy hogy hol. Ő igazán a javunkat keresi, hogy nekünk a lehető legjobb legyen. Ha nem ezt akarná, minek halt volna meg értünk. Nem akarja, hogy mi is ítélet alá essünk, ezért bunkert épített nekünk. A neve Jézus Krisztus. De be kell menni abba a bunkerbe. De várni kell a szexszel, hogy igazán jó legyen nekünk. Persze ez nem könnyű. Ott vannak a vágyaink és a világ sem könnyíti meg (1János 2,15-16). Sőt mindinkább azt sulykolja belénk, hogy ez a normális. Pedig nem az. Mindig többen lesznek, akik a rossz úton járnak, de nem kell őket követni(Róma 12,2). A sátán az, aki ezt is szét akarja zilálni az életünkben. Nem miattunk, hanem Isten miatt, mert őt gyűlöli. Isten szeret minket, de a sátán Istennek nem árthat, viszont nekünk igen. Ezért pusztítja a mi életünket, és ha minekünk rossz, Istennek rossz.

Végszó: Nem leszel se szegényebb, se bénább, se kevesebb, ha vársz a sexszel, hanem gazdagabb, mert valami olyanod lesz, amit a világ olcsón elad. Énekek 7,14