Mátyás király kincse

Kell min 5 csapat, csapatonként min 4-5 ember.

Nagyon jó szórakoztató,csapatépítő szabadtéri játék. Az egésznek a sztoria egy kitalált Mátyás király mese. A játékot erdőben kell játszani, és a kitalált tötténethez az adott helység erdejét kell fefűzni. A történet valahogy így hangozzon:

Valamikor régen Mátyás krály ebben az erdőben vadászgatott. az erdő úgy megtetszett neki, hogy elhatározta kincset rejt el az erdőben, hogy minél több ember járjon erre, és miközben a kincset keresik, csodálják ők is a gyönyörű erdőt. Nos, a kincset azóta sem találták meg, de most nekünk lehetőségünk van rá. Különböző helyeken különböző emberek állnak, akiknél egy mondatrészlet van, ami a kincs helyét jelöli. Ha megcsináltátok az összes feladatot,  csak akkor nézhetitek meg az összegyűjtött szavakat, és akkor megkereshetitek a kincset.

A mondat, ami a kincs helyét jelzi ne legyen túl egyszerű, had keresgéljenek egy kicsit :).

Lehet pl. ez: A kincs észak-keletre, az xy jelzéssel ellátott fa alatt vagyon elrejtve.

A mondatot szavakra kell bontani, és egy adott posztnak annyi szót kell adni, ahány csapat van.

Feladatok:

Minden egyes feladathoz legalább egy ember kell, aki a feladatot elmondja és vezeti, a sikeres teljesítés után a szót átadja. A feladatok egymástól bizonyos távolságban különböző posztokon zajlanak, ha lehet egy kör formájú területen, de erdőben ehhez van hely.

1.      Kötélre mászás

Minden csapattársnak fel kell mászni, akkor jár a szó. ha valaki nem bírja, akkor más másszon helyette.

2.      Keresztrejtvény

Készíteni kell egy keresztrejtvényt. Ha minden meg van fejtve, akkor kijön a keresett szó.

3.      Talány

Egyszer olvastam nagyanyám nagyanyja naplóját. Nagyanyám nagyanyja írta a naplójában, Nagyanyám nagyanyja és nagyanyám nagyapja nagyon szerettek moziba járni. egyszer egy nagyon unalmas filmre ültek be. Annyira unalmas volt a film, hogy nagyanyám nagyapja nagyanyám nagyanyja mellett elaludt. Álmában a francia polgárháború helyszínén járt, amiben ő egy lázadó volt. elkapták az ellenforradalmárok és ki akarták végezni. Berakták a fejét a giotinba, és már épp elengedték a giotin kötelét, mire felébredt. de annyira megijedt, hogy nagyapám nagyapja szívrohamot kapott és meghalt. Mi ebben a történetben a probléma. (A megfejtés: Hogyan írhatta le nagyanyám nagyanyja, hogy mit álmodott nagyanyám nagyapja, ha az ahogy felébredt szörnyű álmából rögtön meghalt?)

 

4.      Mit láttál

 

Különböző dolgokat összeszedni egy tálba. feladat, hogy a csapat csak két másodpercre láthatja, és meg kell nekik mondani, hogy mi minden volt benne.

 

5.      Gyüjtögető

 

Össze kell szedni : 5 különböző fajta levelet,  3 pár cipőfűző összefonva, 5 használt rágó, 4 bogár, 1 tízperces, 2 méter pókháló, 1gr 45 köpekben, 30 fűszál, 3 flakon, 25 db makk.

6.      Találd ki ki az:

Egy embernek bekötött szemmel ki kell találni a társai arca tapogatása által, hogy ki az.

7.      Galyvár építés

Az erdőben összegyüjtött galyakból egy vármakettet kel készíteni.

8.      Logikai fejtörő. Valamilyen logikai játékot, rajzot, stb-t kell készíteni, amit a fiataloknak ki kell találnia.

9.      Mátyás király mese írása, tanulsággal, 21-k századi módban.

10.  Megnevettetni a fapofát. Ehhez a poszthoz olyan ember kell, akit nem könnyű megnevettetni. Ha ez sikerül, akkor jár a szó.