Hogyan várod vissza az Urat? (Kiss Bertalan)

Bevezetés: Voltatok már vendégségben? Mit láttatok ott? És ti fogadtatok már vendéget?

Ugye ti is megtettetek mindent, hogy tiszta legyen a ház. miért? Mert tudtátok, hogy vendég jön, és a vendéget nem lehet akárhogy fogadni. Fel kell készülni rá.

Igeolvasás: Máté 24,45-51: 25,1-13

 

Ez az igehely is valahol erről beszél. Jézus vissza fog jönni, de nem vendégségbe. Erre is bizony készülni kell, nem lehet akárhogy fogadni.

Te hogyan várod? Várod?

Képzeljétek bele magatokat egy szituációba: megtudjátok, hogy Jézus mához egy hétre, vasárnap visszajön. Miben változna az életetek?

Hát én nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én beleképzeltem magam, meg elképzeltem, hogy az emberek mit csinálnának. Elsősorban elkezdenénk a hozzánk közelállókat evangelizálni. Egy csepp szégyen sem lenne bennünk azért, mert Keresztények vagyunk. bátran bizonyságot tennénk bárkinek bárhol. Nem unottan, két percig olvasnánk az igét. Lelkesebben és örömmel látnánk neki. Naponta órákat imádkoznánk. Nem érdekelne minket a világ, meg amit kínál, sem pénz sem a gond. Nem aggodalmaskodnánk, nem panaszkodnánk, nem bántanánk másokat, nem volna bennünk irigység, sem harag. Megbocsájtanánk mindenkinek és bocsánatot kérnénk mindenkitől. Szorgalmasan és becsületesen dolgoznánk, és még lehetne sorolni. Miért tennénk mindezt? Mert tudnánk, hogy Jézus visszajön, és ez az élet helyes előtte.

Testvér, hogy várod vissza az Urat? Minden nap így készülve, igy rendet rakva, ilyen falatokat készítve. Javítsatok ki ha tévedek, de szerintem egyikőnk sem így.

Miért, mert nem hisszük, hogy lehet holnap már visszajön Jézus.

De honnan tudhatod, mikor jön vissza? A napot, az órát sem tudod!

            Miért van az, hogy tudjuk, mi a helyes, mégsem tesszük? Gondoljatok bele: ha ma éjfélkor visszajönne Jézus, mi az, amiért szégyellned kellene magad? Mi az, ami rosszat látna bennetek? Attól kell szabadulnod!

A példázatban szereplő szolga és 5 szűz egy nagy hibát követett el: nem készült fel az Úr visszajövetelére.

Hogyan lehet felkészülve, helyesen visszavárni Jézust?

– Jézus azt mondja, nem ismerlek titeket. Valahol ez a lényeg a megmenekülésünk érdekében. ismerni Jézust. Ő a mi mentőcsónakunk.

– Utánozd a mozdulatot példa.

– Ha minden napodat úgy éled, hogy holnap visszajön. De ez sem könnyű. Én példám. Ez sem megy nélküle. A másik 5 szűz úgy úszta meg, hogy volt olajuk. Az olaj a Szentlélek. Isten lelke segít helyesen visszavárni őt.

Ezzel a biztatással fejezném be: Lukács 11,9-13