Filmek világa, avagy miből lesz az “Agyam nincsen”! (KIss Bertalan)

Cél:     Felhívni a figyelmet a filmek veszélyeire.

Megtanulni észrevenni a rossz hatásokat, és helyesen kezeli tudni.

Bevezető: Jelenet egy: Aciófilm, Vígjáték, Romantikus, Horror. Játszzák el a fiatalok.

Milyen filmeket szerettek? Miért?

            Milyen hatást gyakorolnak ezek rátok?

            Mennyire élitek bele magatokat?

Holywood tör be az életünkbe, ezerrel nyomul. És nem éppen veszélytelenül. Elhangzik gyakran a kérdés: Mi rossz van abban? Próbáljunk erre választ találni.

Veszélyek:

Álomvilág- Avagy elszakadni a valóságtól és abban úgy élni, mintha nem az volna. Nem a valóságot adják át a filmek, mégis olyanná lesz bennünk, mintha az volna. Varázsfelhő. Lövöldözés. apa-gyerek. Veszélyérzet megszünése. Közömbösség halálra, szenvedésre.

Nevelő hatás – Ma már nem nagyon a szülő, tanár neveli a gyermeket, hanem főképp a tv. onnan tanul beszélni, viselkedni. A film példaképeket ad. A film vágyakat, célokat ad. Kívánságokat gerjeszt. Életelveket. Persze 99%-ban nem pozitívan.

Rossz Szexuális nevelés

társadalmi

értékrendi

egyéniségi

Istenkép

Megkötözöttségek- Félelem, Sátáni

A film elvon a valóságtól, az igazi értékektől, elveszi az időt, a pénzt.

A film nem valóság, legtöbbször azt tárja elénk, amit ő akar és nem a teljes valót tárja fel.

A film ma elsődleges szórakozási lehetőséggé fejlődött, de nagyon nem jól van ez így. BeszűkÍti az élletterünket, elveszi a lehetőségeket, leköti és eltunyitja a tudatunkat lehetővé téve bannünk azt, hogy bármi szemét bejöjjön a szivünkbe. Ma már olyan természetes, hogy az ember nem is tudja elképzelni magát nélküle. Pedig nagyon jól megvolnán, ha nem lenne, sőt!

Végszó: A legtöbb esetben nem egyészséges a film. Akinek árt, az inkább ne is nézzen, de mondjatok olyan embert, akire nincs semmilyen hatással? Emlékeztek a szűrőre, meg kell szürni ezt is.

Isten tanácsa: Mindent szabad nekem, de nem minden használ…..1Kor 6,12

Nem fognak fényes angyalok lángoló karddal kiállni, hogy szétvágják a tv-det, dvd-det és nem fogják megakadályozni, hogy moziba menj. Mindent szabad, ezt is, de érdemes elgondolkodni azon, hogy használ -e.

Nem minden film rossz, van amit érdemes megnézni, de kell szűrő.