All you need is love? (Dancs Edina)

All you need is love?   (kisifi)

(Szerelem)

Igék: ÉnÉn 8,4 és Gal 5,19

Miért is beszélünk erről? Még nem vagytok házasok, talán paráznák se (evilági értelemben). De az Én Én igéje hozzátok szól, bár ha az ember rózsaszín felhőben úszik, nagyon nem szereti ezt hallani.  Pedig ez az ige óv, és kapcsolódik a Gal5,19-hez, ahol olyan szavakat is olvasunk: tisztátalanság, bujálkodás.  A tisztátalanság egy belső dolog, a bujálkodás ennek a külső, gyakorlati megnyilvánulása. Tisztátalanság minden olyan gondolat, szó, cselekedet, ami Istennek nem tetszik, és ami másokból is tisztátalan gondolatokat, szavakat, cselekedeteket vált ki.

Fontos a tisztaság-a szerelemben, a szexualitásban, a világ ezt a tisztaságot el akarja venni! Hogyan? Nézzünk meg egyszerű példát:öltözködés, lányok! A divatos kivágott, testhez simuló, mélyen dekoltált, mini, extra szexi, stb. ruhák

1.      mit sugároznak?- tálcán kínálom magam

2.      mire indítanak?-gyere, fogyassz el!

3.      milyennek láttatnak téged?(14-15 éves gyereklányt?)- 22 éves érett nőnek, aki tudja, mit csinál, tehát tudatosan hívja fel magára a figyelmet. (Legtöbbször ez a nemi erőszaktevők mentegetőzése!)

Beszéljünk egy kicsit a fiúkról is! Nemcsak a lányoknak kell, és fontos megőrizni a tisztaságukat! Isten ezt a fiúktól is ugyanúgy elvárja. A legtöbb fiú érdekes módon sokkal szigorúbb elvárásokkal van leendő felesége felé, mint önmagával szemben. Isten azonban ugyanúgy tekint a fiúkra és a lányokra, ugyanazzal a mércével méri őket.

A fiúk talán még nagyobb veszélynek vannak kitéve. Képek, újságok, filmek-pornóipar óriási biznisz, függőséget okoz! Legnagyobb veszély: nem a valóságról szól. Történt már veletek olyan, hogy valaki becsapott? Milyen érzés csalódottnak lenni?

A nő, akit a magazinban látsz, nem valódi!

A szex, amit a pornófilmben látsz, a valóságban nem olyan, vagy ha úgy próbálod megvalósítani, egyikőtök sem fogja élvezni!

Túl hamar eljutnak hozzátok az információk. Nem kell(ene) mindent megnézni. Lehet(ne) nemet mondani.

Lehet a Bibliából tájékozódni! Olyan jó, hogy Isten igéje minden minket érintő fontos kérdésről beszél nekünk. Istent kérdezni őszintén sohasem ciki, bármilyen témáról is legyen szó.

Nézzük meg, mik is voltak Isten eredeti tervei!

1Móz1,26-29

férfivá, és nővé-a kettő együtt ember (nem férfi férfival, nő nővel!)

Egyhez egyet! Az igazit kell keresni. De mikor? Bocsássatok meg, de nem most 14-15 évesen! (Ok: személyiség még fejlődik, ahhoz, hogy boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatot tudj kialakítani, előbb magadnak kell érett személyiséggé válnod. Ha most bonyolódsz bele egy kapcsolatba, az a testi fejlettség miatt óriási veszélyt /esélyt/ jelent a tisztátalanságra. És ott a tanulás kötelezettsége is!) Ezért, amiket most mondok, raktározzátok el, és majd a kellő időben vegyétek elő.

Hogyan keressem az igazit?

Ádám aludt-Isten cselekedett, Isten vitte oda Évát. Ebből köv. : Istennel kell előbb kapcsolatban lenni, ha meg akarod találni a társadat. Az igazit. Miért?

Mert Isten nélkül csak elrontani tudjuk a dolgokat, az életünket, és bizony, a szerelmet a társkeresést is.

A bűnesetnél amint elszakadt az ember Istentől, elszakadtak egymástól is. Tehát: közelebb Istenhez, közelebb egymáshoz.

Mert Isten tudja, hogy kihez kit rendelt.

Lehet , hogy most azt hiszitek, hogy a szerelem a legfontosabb az életetekben. Az a fiú, vagy az a lány, akiért odáig vagy, és az életed legfőbb célja, hogy végre észrevegyen. De ha csak rá koncentrálsz, és nem figyelsz Isten szavára, és nem figyelsz semmi másra, akkor egy nagyon rossz úton indulsz el. (felvázolni a következményeket, utalni Jónásra, aki nem, akart engedelmeskedni.)

Isten jónak és szépnek teremtette a szerelmet, és ezzel a szép és örömteljes szerelemmel akar megajándékozni. Ő szépnek és jónak teremtette a szexet is, és a házasságba rendelte el. (Együttélés: nincs igazi felelősség, nincs igazi hűség)

Ha  szeretnétek társat, igazit, életre szólót: „keressétek először Isten országát és igazságát” és az „ezek”ben ez is ráadásul megadatik nektek.

Megjegyzés: ez inkább előadásra sikeredett, egy konfirmandus táborban írt jegyzeteim alapján készítettem, ki kellene, lehetne egészíteni kérdésekkel.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük