A leprás(KIss Bertalan)

él: Megérteni, hogy a mi életünk legnagyobb problémája a bűn.

Feladat: Két önkéntes kiválasztása.  Az egyik kimegy és az a feladata, hogy próbáljon meg minél közelebb ülni a többiekhez. A többiek feladata, hogy ne engedjék közel, menjenek el tőle. A másik kezét bekenjük lekvárral, neki meg kell érintenie a többieket.

Kérdés: Milyen érzés volt, hogy menekülnek tőled a többiek?

Ige: Lukács 5, 12 13

Milyen betegség a lepra? -képek mutatása-

A lepra nagyon hasonlít a bűnhöz. Betegség, sok kellemetlenséggel és fájdalommal járó betegség, pont, mint a bűn. Rontja az élet élvezetének ízét, az élet minőségét, pont, mint a bűn. Megnyomorít, pont, mint a bűn. Eltaszít emberektől, pont, mint a bűn. És halálos is, pont, mint a bűn.

Ez az ember, azt kéri, ami az élete legnagyobb problémája, azt, hogy gyógyuljon meg a leprából.

Képzelj el egy szituációt, ami megtörténik veled: ha most veled szembe menne Jézus, mit kérnél, kérdeznél tőle? Segítséget a vizsgán, robogót, új családot, barátnőt-barátot?

Az ember legnagyobb problémája a bűn. Ez az ember kérhette volna azt, hogy ne fájjanak annyira a sebei, hogy visszafogadja a családja, hogy legyen több étele, de ő azt kérte Jézustól, hogy meggyógyuljon a leprából. Azt kérte, ami az ő élete legnagyobb problémája volt, ami minden gondját és szomorúságát okozta.

Képzeljétek el, igaz az, hogy Jézus ma is szembe megy veletek. Például egy ifiórán, vagy Istentiszteleten. Neked is van lehetőséget kérni tőle. Kérjétek tőle azt, hogy gyógyuljatok abból, ami az életetek legnagyobb problémája, a bűntől.

Van e bátorságod megszólítani, vagy maradsz a nyomorban. Ennek az embernek volt bátorsága. Csodálatos dolog, hogy Jézus nem küldi el, hanem megérinti, pedig leprás. Ma is ilyen az Úr. annak ellenére, hogy bűnösök vagyunk értékes neki az életünk, és ezt be is bizonyította, amikor a sajátját adta érte. ma is akarja, hogy tiszték legyünk, hogy boldogok legyünk, hogy egészséges életünk legyen.